Authentication problem

Discussion and questions about hub software
Post Reply
SysMan
Junior Member
Posts: 13
Joined: 15 Sep 2009, 12:08
Location: Russia, Sankt-Petersburg
Contact:

Authentication problem

Post by SysMan » 25 Sep 2009, 09:13

Hello, there!

Password = "20074"

-> IGPA 4KD7WDMDN55QRZFQWVYWI7IG64VE2BVWEGUX5XY
<- HPAS YAHN76UIK57BYSXTJIDNZGAUS4WOU6KT2AMWSDA

Tiger Hash(Password,Salt) = XGIB6BVCSRNSUMZCP22M53YR2RAE7SAVFDY5EKA

So, hashes comparing failed.

Is there something what I'm need to check ?
Base32(Salt) padding ?

SysMan
Junior Member
Posts: 13
Joined: 15 Sep 2009, 12:08
Location: Russia, Sankt-Petersburg
Contact:

Re: Authentication problem

Post by SysMan » 25 Sep 2009, 12:22

Just a joke:

int _adc_pas (
ADC_CTX *ctx
)
{
int bufl = 0;
char thash[TIGER_DIGEST_LENGTH],buf[128],
pass [] = {"20074"};
tiger_state_t td ;
ASC * cid = &ctx->ctx$r_inf.inf$r_id;

tiger_init(&td);
tiger_update(&td,pass,sizeof(pass)-1);
tiger_update(&td,ctx->ctx$b_salt,24);
tiger_final(&td,&thash);

bufl =_adc_base32enc(&thash,sizeof(thash),buf);

_adc_trace(ctx,"Hash[0:!UW]='!AD'",bufl,bufl,buf);
if ( !memcmp(buf,&ctx->buf_b_buf[5],bufl) )
return SS$_NORMAL;



tiger_init(&td);
bufl =_adc_base32dec(cid->asc_t_asc,cid->asc_b_asc,buf);
tiger_update(&td,buf,bufl);
tiger_update(&td,pass,sizeof(pass)-1);
tiger_update(&td,ctx->ctx$b_salt,24);
tiger_final(&td,&thash);

bufl =_adc_base32enc(&thash,sizeof(thash),&buf);
_adc_trace(ctx,"Hash[0:!UW]='!AD'",bufl,bufl,buf);

if ( !memcmp(buf,&ctx->buf_b_buf[5],bufl) )
return SS$_NORMAL;

return SS$_NORMAL;
}

Takes the SAME hash with different arguments...

25-SEP-2009 16:17:25.98 %ADC-I-TRACE [SID:0000 172.16.1.24:5167 NI:cc_rrl], CMD[0:44] = 'HPAS WCYQ43CW5IDZMDWZTEAQDYEPOWY3ZAXQOJD3BHA'

25-SEP-2009 16:17:25.99 %ADC-I-TRACE [SID:0000 172.16.1.24:5167 NI:cc_rrl], Hash[0:39]='T4FW37JT4KFQZXA4IIRJQK4ZLT5RMZKELRHLMSQ'


25-SEP-2009 16:17:25.99 %ADC-I-TRACE [SID:0000 172.16.1.24:5167 NI:cc_rrl], Hash[0:39]='T4FW37JT4KFQZXA4IIRJQK4ZLT5RMZKELRHLMSQ'


Client - StrongDC++ 2.30, ADC Hub - running on OpenVMS/IA64 8.3.

SysMan
Junior Member
Posts: 13
Joined: 15 Sep 2009, 12:08
Location: Russia, Sankt-Petersburg
Contact:

Re: Authentication problem

Post by SysMan » 25 Sep 2009, 20:04

Resolved!
Sorry guys, it was an incorrect tiger.c module gottent from koders.com . :-(

Now authentication works fine!

Pietry
Senior Member
Posts: 328
Joined: 04 Dec 2007, 07:25
Location: Bucharest
Contact:

Re: Authentication problem

Post by Pietry » 27 Sep 2009, 19:59

Good to hear it. Thanks for providing the solution.

I was preparing to say that there might be different versions of Tiger ( I'm not sure but I think they slightly differ somehow )
Just someone

Post Reply